Hoe het allemaal begon...

SJV begon in 1974 als Stichting Jeugdactiviteiten ’t Ven in de eerste nieuwbouwwijk van Rosmalen. Gedurende de jaren die erop volgden sloten steeds meer wijken aan, in overleg met de toenmalige gemeente Rosmalen. Uiteindelijk organiseerde SJV de activiteiten voor álle Rosmalense basisschoolkinderen en werd de naam veranderd naar Stichting Jeugd- en Vormingsactiviteiten.

In de jaren 80 organiseerde SJV Rosmalen verschillende clubs die een inspiratie bleken voor de latere buitenschoolse opvang. Zo waren er onder andere een Timmerclub, Hobbyclub, Toneelclub en Dansclub. In de jaren die erop volgden, ontstonden activiteiten als de Duathlon, een Zeskamp en het Vliegerfeest. Later ging SJV ook de nu nog steeds bekende activiteiten organiseren als het Kabouterbos, de Wandel-3-daagse, Koningsdag, de Oliebollenbingo en nog veel meer. In de loop van de tijd zijn tevens vele nieuwe activiteiten ontstaan. De populaire KinderVakantieWeek bleef de afgelopen 50 jaar jaarlijks terugkomen (behalve in de coronaperiode). Juist daarom is de eerste dag van de komende KinderVakantieWeek de start van het jubileumjaar. Vanaf maandag 12 augustus is het de hele week extra feest, met een gouden randje.


Uit de serie Rondje Rosmalen, uitgezonden door ROS tv februari 1996. Interviews : Astrid Breuer. Camera en montage : Marcel van Grinsven.

   

Cookie instellingen